Inleiding
Deze opleiding is bedoeld voor crisismanagers die alleen tijdens een crisis de rol van crisiscoördinator vervullen.
Aan het einde van de opleiding is de deelnemer in staat om de rol van operationeel crisismanager te vervullen tijdens een crisis.
De drie hoofdblokken
De opleiding tot continuity manager/crisismanager bestaat uit drie onderdelen:
Het hoofdblok Continuïteitsplanning, het hoofdblok Crisisbeheersing en het hoofdblok Crisiscommunicatie.
In het hoofdblok Continuïteitsplanning staat de vraag centraal hoe een bedrijf een business continuity strategie kan ontwikkelen en welke instrumenten daarvoor nodig zijn.
In het hoofdblok Crisisbeheersing staat de vraag centraal hoe de crisismanagementorganisatie het beste kan worden ingericht en wat ervoor nodig is om de samenwerking met de overheid zo goed mogelijk vorm te geven.
In het hoofdblok Crisiscommunicatie staat de vraag centraal hoe het communicatieteam het beste kan worden georganiseerd en wat er allemaal nodig is om goed met de medewerkers, de aandeelhouders en de bevolking te communiceren.
Theorie en praktijk
Binnen deze opleiding is er veel afwisseling qua leervormen. Specifieke casuïstiek garandeert zowel herkenbaarheid als toepasbaarheid, terwijl diverse crisissimulaties ervoor zorgen dat de hoge druk die zo kenmerkend is in veel crisissituaties aan den lijve gevoeld wordt.
Studiebelasting
De studiebelasting bedraagt 44 uren, verdeeld over 32 contacturen (4 dagen) en 12 studie-uren.
Examen en beoordeling
De opleiding wordt afgesloten met een examen. Het examen bestaat uit een realistische eindoefening. De beoordeling bestaat uit de beoordeling van de huiswerkopdrachten en de beoordeling van de eindoefening.
Bij gebleken geschiktheid krijgt de deelnemer een diploma van bekwaamheid.
Lesprogramma
Op verzoek kan een lesprogramma worden toegestuurd.
Aantal deelnemers
Het maximum aantal deelnemers bedraagt 15.